top of page

Hıdırellez Şenliği // 4-5 Mayıs '24

Güncelleme tarihi: 7 Mar

Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. Biz de Koan'da 4-5 Mayıs tarihlerinde bu bereketli buluşmayı çeşitli etkinliklerle kutlamaya niyet ediyoruz.


Güneşin ve nurların prensi olan İdris Peygamber ile kamil insanı temsil eden Hızır'ın bu buluşması, insan bedenine bahar gelmesini ve kalplerin dirilmesini temsil eder. Bu dirilme, ölmüş, taş kesilmiş, kin, nefret, kıskançlık, başkaları için kötü düşünceyle dolmuş kalbin bir söz ile canlanması ve insanın kamil olmaya başlaması manasındadır. 

Doğaya bahar gelmesiyle kupkuru ağaçların yeşermesi ve meyveye dönmesi gibi, insanın da kalbine gelen baharla özündeki hakikat nuru açığa çıkar. 

Kimler Katılabilir?


Şenliğimiz 7'den 70'e herkesin katılımına açıktır. Sözümüz lafın gelişi :) Bebekler ve küçük çocuklarımızın da ailelerinin refakatinde başımızın üstünde yeri var.


Program Akışı


Dirilik, bolluk ve bereketin gün yüzüne çıktığı Hıdırellez’i Koan Akademi’de hep birlikte şenlikler, dualar ve dileklerle kutlamaya davet ediyoruz herkesi. 4 Mayıs günü bahar pikniğiyle başlayacak şenlikte geleneksel ritüelleri takip ederek bahtiyar töreni; dileklerin gül ağacına bağlanması; kül eleme; bolluk-bereket ritüelleri, soğan yapraklarına dilek ipi bağlanması ve ateş başı sohbeti ile devam edeceğiz. 5 Mayıs sabahında hıdırellez şenliği bereketli bir kahvaltı sofrasıyla devam edip, önceki gün başlanan ritüellerin nihayete erdirilmesi ve kapanış çemberiyle sürecimizi tamamlayacağız.


4 Mayıs

14:00 Hıdırellez Pikniği

17:00-19:00 Ritüeller

19:00-20:00 Akşam Yemeği

20:00-22:00 Ateş Başı Sohbeti 


5 Mayıs

09:00-11:00 Kahvaltı

11:00-12:00 Ritüellerin Nihayete Erdirilmesi 

12:00-13:00 Kapanış Çemberi


Program Ücreti


1 gece ve 2 gün sürecek Hıdırellez şenliğine katılım ücreti Koan Akademi odalarında konaklama ve yemekler dahil 1 yetişkin için 1.500₺’dir. 

Hıdırellez şenliğimize Koan Akademi bahçesinde kuracağınız kendi çadırınızda kalarak ya da konaklamasız katılmak isterseniz kişi başı şenlik katılım ücreti 900₺’dir.

Etkinlik bitimi olarak planlanan 5 Mayıs öğleden sonrası Kapadokya gezisi yapmak ve bir gece daha Koan’da konaklayıp bölgenin harikulade coğrafyasının en güzel mevsimde tadını çıkarmak isterseniz Koan’da 1 gecelik oda+kahvaltı ücreti şenlik programına özel 800₺’dir.


Rezervasyon ve Ödeme


Hıdırellez şenliğine katılım için başvurunuzu kayıt formunu doldurarak yapabilirsiniz. Kayıt formunu dolduran katılımcıların rezervasyon ve ödeme bilgilerine dair detaylar taraflarına mail yolu ile iletilecektir. Ödemelerini yapan katılımcıların ödendi dekontlarının info@koanakademi.com adresine gönderilmesi ile birlikte kayıt işlemleri tamamlanır. Ödemenin gerçekleşmemesi durumunda yedek katılımcılara hak verilecektir.

Olağanüstü Haller ve İade


Hıdırellez şenliğinin iptal olması durumunda katılımcılara yaptıkları ödemeler Koan Akademi tarafından iade edilecektir. Kesin kaydı yapılan katılımcının geçerli bir mazereti olmaksızın programa katılmaması durumunda yaptığı ödeme %10 kesinti yapılarak iade edilecektir.


88 görüntüleme0 yorum
bottom of page